I köket

Maten på Fröet är lagad från grunden av vår kock. Maten är till stor del lakto-ovo-vegetarisk, dvs barnen serveras ägg och mejeriprodukter men inget kött. Fisk serveras någon gång per vecka. I största möjliga mån är maten ekologisk och KRAV-märkt. Maten är alltid väl sammansatt för att täcka barnens alla näringsbehov. Vi är stolta över vår fantastiska mat!

Frukost kl. 8.00 består av gröt, fil och flingor eller en smörgås och mjölk.

Lunch serveras vid 11.00 och består av hemlagade fiskrätter och vegetariska rätter så som gratänger, grytor, vegetariska biffar, pasta och soppor.

Mellanmål kl.14.00 består ofta av fil, smörgås och mjölk.
Ekologisk frukt får barnen minst två gånger om dagen.

Miljövänligt

Vi tänker på miljön genom att exempelvis handla ekologiskt och KRAV-märkt, källsortera och använda miljövänliga rengöringsmedel. 

IMG_7835
IMG_0002

Dags för mellis! Ofta med hembakat bröd och ekologiska grönsaker.